Historie

Vores hårprodukter indeholder ingen skadelige tilsætningsstoffer og efterlader en sund hovedbund samt et glansfuldt hår.

Eksklusive og allergivenlige hårprodukter med omtanke for miljøet

Ideen bag By Falengreen er at tilbyde en serie af produkter, der på én gange både er professionelle samt sunde for både dig og vores miljø. Selvom det ikke burde være sådan, er det faktisk en svær kombination. Indenfor frisørfaget går man først og fremmest efter produkter, der er fugtgivende og plejende. Problemet ved det er, at de produkter ofte indeholder silikone, glycerin samt andre hormonforstyrrende stoffer og tilsætningsstoffer som mikroplast, der både er skadelige for dig og miljøet.

Dorte Falengreen er kvinden bag By Falengreen, og hun har brugt mange år og ressourcer på at udvikle eksklusive, bæredygtige og allergivenlige hårprodukter, der gør brug af naturlige proteiner og mineraler til at fugte og pleje håret.

Alle hårprodukterne fra By Falengreen er:

 • Uden Silikone
 • Skånsomme for huden
 • Enten uden parfume eller med mild parfume ( 3, no. 4 og no. 7)
 • Velegnede til hele familien – også babyer
 • Miljøvenlige
 • I bæredygtig emballage

Det er Dorte Falengreens vision at rejse opmærksomhed omkring og nedsætte den stødt stigende procent af allergikere inden for kontaktallergi. Det gør hun ved hjælp af sine certificerede hårplejeprodukter, der minimerer din og din families risiko for at udvikle allergi. Samtidig vil Dorte Falengreen gøre det let for dig at undgå de allergifremkaldende stoffer i dit daglige forbrug af hårprodukter

Værdierne bag by Falengreen

Sundt for mennesker

Det er vigtigt for os, at du føler dig godt tilpas, når du bruger vores produkter. De er alle allergivenlige og indeholder hverken silikone, skadelige sulfater eller hormonforstyrrende stoffer. Hårprodukterne skal gøre det nemt for dig at undgå allergifremkaldende stoffer, når du vasker, plejer og styler dit hår.

Sundt for miljøet

Alt for mange hårprodukter er emballeret i plastik, der ikke kan genbruges og indeholder mikroplast, der ender i verdenshavene. Det er vigtigt for os, at vores hårprodukter er bæredygtige og miljøvenlige, så vi kan passe godt på vores klode for naturens, dyrenes og de fremtidige generationers skyld.

Eksklusivitet

Vores hårprodukter lever op til de professionelle standarder, der findes i frisørfaget. Det er vigtigt for os, at produkterne er eksklusive i kvalitet og design, så det giver dig en følelse af hverdagsluksus, når du bruger dem. Samtidigt er det med til at sikre, at de får en plads på frisørernes hylder.

By Falengreen: Historien om en frisør der fik nok af allergi

I 2015 startede By Falengreen officielt som virksomhed, men produkterne har været undervejs i meget længere tid. Produktudviklingen begyndte tilbage i 90’erne, hvor Dorte Falengreen arbejdede som frisør i egen salon. Hun oplevede, at hun fik allergiske reaktioner på hænderne af at bruge salonens frisørprodukter på sine kunder. Hun fandt ud af, at hendes kollegaer havde samme problem, og mange af kunderne fik også allergiske reaktioner. Det gav hende ideen til at forsøge at finde ud af, hvilke ingredienser, der var problematiske for huden.

Hun gik i gang med grundigt at gennemgå ingredienslisterne én ingrediens ad gangen for at undersøge, hvad der udløste den allergiske reaktion. Derefter allierede hun sig med et stærkt team af toksikologer og kemiingeniører. I årevis arbejdede hun sammen med dem i udviklingen af en hårvoks, der på én gang opfylder de professionelle frisørers krav til bl.a. fugt og pleje og samtidig er sund for både mennesker og miljø.

Det første produkt, hårvoksen, var færdig i 2007 og fik allergicertificeringen, Allergy Certified. Dorte Falengreen, der stadig havde egen salon, forsøgte sig med at afprøve hårvoksen på sine kunder. Omkring 100 teenagedrenge fik voksen med hjem og prøvede den af, og over 80 % af dem fortalte, at deres bumser i panden var forsvundet, og at de generelt havde fået en pænere hud af at bruge den. Derefter fik Dorte Falengreen udviklet en shampoo, balsam, volumespray og serum, og i løbet af et par år havde hun en komplet serie af svanemærkede og allergicertificerede hårprodukter. Siden da er der kommet en del flere produkter til, og de er blevet udbredt til frisører både herhjemme og i udlandet.

Se produkterne her

Mission

At minimere dig og din families risiko for at udvikle allergi samt gøre det let at undgå de allergifremkaldende stoffer i dit daglige forbrug af hårprodukter.

By Falengreen vil appellerer til at bruge hårprodukter med omtanke – omtanke for dig selv, miljø og den fremtidige generation.

At fremstille hårplejeprodukter af høj kvalitet uden at gå på kompromis.

By Falengreen vil fremstille hårplejeprodukter, som giver et professionelt resultat hver gang.

Vision

At gøre opmærksom på og nedsætte den stødt stigende procent af allergikere inden for kontaktallergi ved hjælp af certificerede hårplejeprodukter.

By Falengreen ønsker at være førende inden for certificerede og professionelle hårplejeprodukter.

Vi ønsker at bidrage til forskning af fremtidens generations sunde valg af hårplejeprodukter.

Samarbejdspartnere

By Falengreen kan med stor glæde fortælle, at der i foråret 2016, i samarbejde med flere profesionelle, udgives en bog om frisørens hverdag med mindre kemi.

Bogen publiceres i samarbejde med:

 • (Godkendelse fra) Undervisningsministeriet
 • Sundhedsstyrelsen
 • Teknologisk institut
 • Allergi forbund
 • Videns Center

Remember you are a beautiful person.
Respect yourself for who you are no matter what anyone says.
Have faith in yourself and aim for your dreams.
Find your inner peace and believe in youself.

With love and care from